FORUM winnaar Dutch Design Award 2020

Het Forum in Groningen is uitgeroepen tot Winnaar van de Dutch Design Awards (DDA) in de categorie Habitat

Jury statement

"Forum Groningen is een publiek gebouw waar je vanwege de omvang en impact letterlijk en vooral figuurlijk niet omheen kunt. De manier waarop dit gebouw is ingepast in de context van de historische binnenstad van Groningen is zowel stedenbouwkundig als architectonisch ronduit moedig. De ontwerpers hebben de nodige uitdagingen – zoals de effecten van een economische crisis en stevige normen voor aardbevingsbestendigheid – met verve het hoofd geboden. Het is NL Architects, deMunnik-deJong-Steinhauser en de gemeente gelukt steeds het doel scherp voor ogen gehouden: het Forum als een verbindende ontmoetingsplek voor de Groningers. Forum Groningen is daarmee een opzienbarende verrijking voor de samenleving én een nieuw stedelijk symbool voor Groningen."

 ‘NL Architects en deMunnik-deJong-Steinhauser hebben met Forum Groningen een opzienbarende verrijking voor de samenleving én een nieuw stedelijk symbool voor Groningen gerealiseerd,’ aldus de jury.

Habitat

Deze categorie betreft ontwerp en inrichting van de private en openbare ruimte die de kwaliteit van leven ten goede komt. Van infrastructuur tot interieur en van cultureel tot commercieel, blijvend of tijdelijk.
Commissie: JaapJan Berg (voorzitter), Carolien Ligtenberg, Cees van der Veeken, Ellen van der Wal, Jan Nauta.

De overige genomineerden in deze categorie waren Studio Ossidiana met hun project Paper Gardens en Korthtielens met hun project De Molenwiek.

uitzending DDW TV

Dinsdag 20 oktober is Forum uitgeroepen tot winnende project in de categorie Habitat en is hier terug te zien.
zie link:  DDA Award Show, Habitat 2020

 

Oops...
Slider not found.