Rotterdam architectuurprijs 2018

Stadswinkel Centrum, Stadhuis Rotterdam genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018

De nieuwe stadswinkel centrum is genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont jaarlijks het beste gebouw van Rotterdam met een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Dit jaar waren er 52 inzendingen, kleine en grote projecten, transformaties en  nieuwbouw, verspreid over Rotterdam. De vijfkoppige jury heeft zich over deze oogst gebogen en een selectie samengesteld van tien gebouwen die de kwaliteit van 2018 in haar volle breedte laten zien. De nieuwe stadswinkel centrum in het Stadhuis van Rotterdam is een van de genomineerde projecten voor de Rotterdam Architectuurprijs 2018.

Jury
Elke editie van de Rotterdam Architectuurprijs heeft een nieuwe jury. De vakjury van dit jaar staat onder leiding van voorzitter Samir Bantal (directeur van AMO) en bestaat verder uit Eva Pfannes (directeur van OOZE Architects), Bart Schoonderbeek (algemeen directeur van ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch), Jacob Voorthuis (hoofd vakgroep architectuur en stedenbouw aan de TU Eindhoven) en Renske van der Stoep (directeur architectenbureau ROFFAA). Tijdens de feestelijke prijsuitreiking op 19 december worden de winnaars van de Rotterdam Architectuurprijs 2018 bekend gemaakt.

Juryselectie
De juryselectie toont de beste Rotterdamse architectuur van het afgelopen jaar in haar volle breedte met onderwijsgebouwen, woningen, een zwemcentrum, een ziekenhuis en meer! De 10 projecten die geselecteerd zijn door de jury zijn: Erasmus MC / Nieuwe Binnenweg / Stadswinkel Stadhuis RotterdamVernieuwing van de Valkenier Vreewijk / Boston &amp / Seattle / Zwemcentrum Rotterdam / Hogeschool Rotterdam / Business School / Vier woongebouwen / kop van de Müllerpier / VMBO Melanchton / Pakhuismeesteren.

Publieksprijs
Iedereen die in Rotterdam woont, werkt of er graag komt kan van 5 november tot en met 5 december stemmen op zijn of haar favoriete gebouw via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl. Het gebouw met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De vakjury zal de nominaties en winnaar van de juryprijs aanwijzen.

Prijs
De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam. Het is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, het architectuurcentrum van Rotterdam. Stemmen kan tot en met 5 december via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl.

zie projectpagina: Stadswinkel centrum Stadhuis Rotterdam

 

5 november 2018