Raadzaal Rotterdam genomineerd voor de ARC16 Interieur Award

De vakjury heeft uit 65 inzendingen, drie projecten genomineerd, waaronder de Raadzaal in stadhuis Rotterdam (www.deArchitect.nl)

“ARC16 Interieur wil de werelden van ontwerp, opdrachtgeverschap en productvormgeving dichter bij elkaar brengen. De prijs wordt uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek.

Bij de beoordeling van de ingezonden projecten staan centraal het vernieuwende karakter van het interieur en de wijze waarop de professionaliteit van de ontwerper in het eindresultaat tot uitdrukking komt. Goede en mooie interieurs dragen bij aan het welzijn van hun bewoners of gebruikers. Maar goede interieurs ontstaan niet zomaar. Het ontwerpen ervan vraagt om professionaliteit, visie en overtuigingskracht. Telkens weer blijkt dat achter een geslaagd interieur een goed ontwerp- en realisatieproces schuilgaat.

 Doel van ARC16 Interieur is het versterken van een professionele en vernieuwende interieurdiscipline. Bij de beoordeling let de jury op opgave, aanpak, samenwerking met andere disciplines en eindresultaat.” (zie ARC16 Interieur Award)

De bekendmaking en uitreiking van de ARC Awards vindt plaats op 17 november tijdens een feestelijke uitreiking in het Kurhaus in Den Haag.

Jury

Odette Ex, Ex-interiors
Eline Strijkers, Doepel Strijkers
Vincent Panhuysen, Kaan Architecten
Mieke de Bock, De Bock & Dekker
Willem Wopereis, Vakredacteur De Architect

zie ook

Raadzaal  Rotterdam Stadhuis
Restauratie Kroonluchters Raadzaal Rotterdam